Inscriu-te a La Sabina


Els cursos per professionals es basen en una formació especialitzada sobre alguna tècnica, línies d’investigació, aprofundiment, coneixement de l’entorn natural, dins d’àmbits temàtic d’interès ambiental, faunístic, naturalista, animalista (ornitològic, etc.).

Els destinataris dels cursos són diversos: fotògrafs, tècnics ambientals, biòlegs, enginyers agrònoms, agents rurals i forestals, etc. Però en definitiva, els cursos estan destinats a totes aquelles persones que tenen un interès especial per la salvaguarda de la biodiversitat i vol aplicar, reciclar i actualitzar els seus coneixements, habilitats i tècniques per contribuir en aquesta missió social.

Es tracta de cursos monogràfics de poca durada. Els cursos formen la part online de l’itinerari formatiu i es complementa amb una part presencial de gran importància, perquè sense aquest treball de camp, no es poden aplicar i transferir els coneixements apresos.

  • En aquest curs s’ensenyaran diferents tipologies d’aguaits (hides), tècnica indispensable per acostar-nos als ocells. En el curs rebràs els continguts teòrico-pràctics per saber com s’utilitza l’amagatall, quan, com muntar-lo, el camuflatge, així com, rebràs la informació bàsica dels permisos que cal demanar.
  • En aquest curs es treballa la problemàtica actual de la ramaderia (cabana ramadera, vaques boges, legislació ...), passant pel lligam secular entre grans carronyaires i ramaderia. En el curs es donen consells de quines espècies afavorir, perquè segons les aportacions (tipus, assiduaitat ...) tindrem una o altra espècie. A més, segons què tirem podem perjudicar més que no pas ajudar . Un canyet també pot servir per: divulgació, sensibilització, turisme, recerca. Així mateix es mostren els requeriments físics i legals que ha de seguir un canyet.
  • L'objectiu d’aquest curset és d'ajudar els agents de protecció de la natura a Catalunya no només a identificar els rapinyaires diürns que es puguin veure al territori, sinó també en l'adquisició d'altres coneixements relacionats amb aquestes aus, com per exemple la seva distribució i abundància, aspectes de la seva biologia, la morfologia, la muda, la seva conservació i la problemàtica relacionada amb aquesta.
  • Que ha de fer un gestor/propietari d’un allotjament o cadena d’allotjaments per tal de atreure Turisme ornitològic al seu establiment/s? Comprova-ho!
  • En aquest curs es farà un recorregut general sobre la fotografia digital i com afecta a la fotografia de fauna. · Conceptes bàsics (pixel, resolució,...). · Formats RAW i altres formats. · Aspectes a considerar en una càmera digital per fotografiar ocells.
  • En aquest curs es mostraran les tècniques més avançades en digiscoping per fotografiar imatges de la natura, aus en moviment i altre fauna d’interès. Cada cop més amants de la natura es sedueixen pels resultats del digiscoping i gaudeixen d’una nova visió de la fotografia.