Inscriu-te a La Sabina


Els cursos escolars van destinats a tots els cicles de les etapes d’infantil, primària, secundària i batxillerat. L’itinerari formatiu plantejat consta de tres parts diferenciades: la part online en la que es mostra un contingut visual per adquirir coneixements teòrico-pràctics; unes activitats presencials perquè l’aprenentatge sigui significatiu i vivencial; una guia didàctica amb estratègies i activitats pel professorat com a recurs per la dinamització dels cursets.

  • El curs es basa en la identificació dels ocells que viuen en pobles i ciutats, així com els que viuen en zones fluvials, d’aigua. És un curs molt visual, on s’expliquen les característiques bàsiques d’aquests ocells: l’oreneta, la mallarenga, les cigonyes, el Bernat Pescaire. Al llarg del curs, ens acompanyarà en Piu, un nen que ha descobert el món dels ocells i s’ha convertit en un gran birdwatcher.
  • És un curs molt participatiu i transversal. El curs està escrit en anglès i es tracta d’un taller de com fer un qüestionari electrònic divertit. L’eix central dels continguts és conèixer una mica més el món dels ocells.
  • El curs va destinat a conèixer una mica més el món dels rapinyaires nocturns. Es treballaran de forma molt didàctica i visual les seves característiques biològiques, el cicle reproductiu: comportament i calendari per a cada espècie. Treballarem les diferents espècies que hi ha a Catalunya i on es troben (hàbitat i extensió territorial). Es treballaran també de forma lúdica quins beneficis tenen aquestes espècies per l’home, com ara el control dels rossegadors i quines són les problemàtiques actuals d’aquestes aus.
  • Curs destinat als i les alumnes d’educació secundària que tenen prou curiositat per apropar-se una mica més que les altres i comprovar per elles mateixes que viure amb els ocells és una experiència molt positiva, capaç d'ensenyar-nos moltes coses, sobretot sobre el món que ens envolta.
  • Curs d'orientació laboral tenint com a eix vertebrador l’observació i estudi dels ocells pels darrers cursos ESO i BTX. Recurs didàctic útil per la dinamització d’activitats de tutoria. Aquest curs pretén donar una visió àmplia del món dels ocells a Catalunya, tant professionalment com d'aficionat avançat. Es donen recursos útils, bases de dades d’organitzacions, entitats, empreses per si hi ha algun alumne interessat en l’àmbit ornitològic.